Кадър БНТСилен човек в БСП коментира предстоящите избори и отношенията на

...
Кадър БНТСилен човек в БСП коментира предстоящите избори и отношенията на
Коментари Харесай

Симов: БСП Когато издигахме Румен Радев, не сме издигали марионетка, той е горд президент

Кадър Българска национална телевизия

Силен човек в Българска социалистическа партия разяснява предстоящите избори и връзките на партията с президента.

Не бързаме с връщането на мандата. Задържахме го задоволително и протегнахме ръка за единодушие, само че нашата покана не беше призната. Затова взехме решение, че задържането на мандата е безсмислено и ние ще го върнем на 7 септември, когато в Народното събрание би трябвало да се гледа актуализацията на бюджета. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от БСП Александър Симов.

Когато върнем мандата, президентът има право да удължи работата на Народното събрание с ден-два, с цел да може да бъде призната актуализацията на бюджета. Актуализацията може да бъде призната в границите на идната седмица, означи той.

Предстои ни една предизборна акция, чиято съществена тематика ще бъде кой е отговорен за стигането до нови избори. БСП не може да бъде упреквана в това. Направихме всичко допустимо България да има постоянно държавно управление. Сега в 12 без 1 някой желае да приема закони. " Демократична България " желае да задържим мандата, с цел да се прегледат промени в Закона за правосъдната власт. Ако в действителност желаят тези промени да бъдат признати, за какво не ги внесоха по-рано? Правят това искане, с цел да имат какво да говорят на своите гласоподаватели. Не одобрявам в тази акция някой да трие мръсните си ръце в БСП. БСП беше партията на здравия разсъдък в тази акция и търсеше единодушие, само че срещнахме огромна доза партиен нарцисизъм, съобщи Симов. 

След идващите избори няма нищо, което да не може да се случи, което се случи и в този момент. Смятам, че това са избори, които никой не желал. Повечето хора желаеха ръководство, тъй като виждат проблемите, които се задават, уточни социалистът.

В отговор на въпрос ще станем ли очевидци на политически план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Александър Симов съобщи:  " Не мога да ви кажа, това би трябвало да кажат самите те. Право на всеки български жител е да сътвори партия. Такава партия, в случай че се появи, би трябвало да отговори на въпроса кой я поддържа и по какъв начин си показва бъдещето развиване на България. Чухме по какъв начин служебният министър председател сподели, че би подкрепил партия на Кирил Петков. Когато попитаме президента поддържа ли това, това никога не е офанзива към Румен Радев. Нормално е хората да си задават въпроси. И ще чакаме отговори. Нас не ни тормози нищо, някои други политически сили би трябвало да са обезпокоени от появяването на Кирил Петков и Асен Василев като политически фактори. На този стадий считам, че президентът не би се заел с подобни формации ".

По думите му няма напрежение сред левите гласоподаватели и Румен Радев. Когато издигахме Румен Радев, не сме издигали някаква марионетка, той е горделив президент. На тези избори Румен Радев ще търси по-широка поддръжка и това е негово право, разяснява Симов.

Следващото ръководство ще зависи от възобновяване на разговора и от това 2-3 партии да седнат и да се схванат за своите цели. Те би трябвало да си отговорят на въпроса желаят ли да демонтират модела на ГЕРБ или ще оставим това ръководство непроменено, сподели още Александър Симов, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР